1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Мирослав Найденов: Концесионерите на ловни полета няма да получат компенсации

Мирослав Найденов: Концесионерите на ловни полета няма да получат компенсации

Снимка:

Стопаните на дивечовъдни или ловни стопанства могат да се застраховат

Никакви компенсации няма да получат концесионерите на ловни полета. Това каза пред журналисти край село Резово министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов, цитиран от Агенция "Фокус".

По думите на министъра стопаните на дивечовъдни или ловни стопанства могат да се застраховат. Забраната за лов е нещо нормално и когато има такива заболявания, ловът не може да бъде разрешен. Днес в Брюксел главните ветеринарни инспектори обсъждат два големи проблема – единият е шапът в България, а другият е африканската чума в Русия, посочи Найденов. Той каза, че са разпоредени мерки да се извършва дезинфекция на пристанище Варна, тъй като е възможно да има движение на животни чрез ферибота Варна-Иличовск.

Министърът съобщи още, че вече е разговарял с премиера за възстановяване на загражденията по границата с Турция. То ще започне с държавни средства. Въпросът ще бъде обсъден с областния управител на Бургас Константин Гребенаров и веднага след ликвидирането на огнището от шап в Резово, ще започне възстановяването на огражденията.

Министърът съобщи, че е изпратена нота до турското правителство за това, че биволите, дошли на българска територия ще бъдат унищожени. Няма реакция от тяхна страна, смятаме го за мълчаливо съгласие и ще преминем към унищожаването им, допълни той.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.