1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Митничари разкриха контрабанда на месо

Митничари разкриха контрабанда на месо

 

Служители от Агенция митници, национална следствена служба и националната ветеринарна служба са разкрили контрабандна схема за внос на месни изделия от четири фирми, стана ясно на пресконференция в МВР. В пресконференцията участваха главният секретар на МВР ген.Бойко Борисов, директора на Агенция Митници Асен Асенов, Жеко Байчев – директор на Националната ветеринарно-медицинска служба и директора на НСБОП ген. Валентин Петров.

Най-голямата от фирмите е "Васимпекс", която е внесла около 15 хиляди тона месо. Пред данъчните служби фирмите вносителки са представяли фалшиви фактури. Стоките са били проверявани, но номенклатурите са били променяни. "До сега няма фактура която да съвпада с проверената стока," заяви ген.Борисов.

Вносът на месните произведения е бил предимно от Дания, Холандия и Белгия. Само за 2004 година през една от тях са извършени близо 750 вноса на месо и месни продукти. Всяка от доставките е била между 20-25 тона.

Контрабандата е засечена на няколко места в страната - Аерогара София, Софийската митница и някои други. В 13 от случаите са направени нарушения на обща стойност 460 хиляди лева, а при четири случая общата стойност е 160 хиляди лева./dnes.bg

AGRO.BG

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.