Въпреки завишените цени, търсенето на месо не е намаляло
Във Варна месото за коледните празници поскъпна с левче. През ноември свинското се харчеше за 2,30-2,50 лева за килограм живо тегло, в момента цената е 3,40-3,60 лв.
Свинският бут в магазините се търгува за около 8 лв., а плешката е 9-9,20 лв. за килограм. Празничните котлети са по 9,60 лв.
Въпреки завишените цени, търсенето не е намаляло. Продажбите на свинско във Варна в навечерието на коледните и новогодишните празниците скочиха почти двойно, коментираха търговци. Агнешкото в месарските магазини се предлага за 9,50 лв. По-евтино излиза шилешкото, чиято цена варира между 5 и 5,50 лв. за килограм. Телешкото се продава за 6 лв., а пилешкото върви от 2,80 до 3,50 лв.