1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Няма сделки за продажба на зърно

Няма сделки за продажба на зърно

Това сочат данни на Софийската стокова борса

И тази седмица на Софийска стокова борса не бяха сключени сделки за продажба зърно, въпреки че предложения за покупки има.

Подадената оферта „купува“ за 1000 т пшеница леко се вдигна за седмица от 300 лв. на 310 лв./т, но оферти за продажби няма. Лека промяна има и при продължаващата да важи оферта за покупка на 500 т маслодаен слънчоглед (нова реколта), като сега цената е фиксирана на 530 лв./т* (при 500-550 лв./т от предходната седмица), но предлагане също няма.

Цените на зърното на международните борси запазиха нивото си от предходната седмица, има и частично поскъпнали. Към днешна дата хлебната пшеница в Будапеща струва 356 лв./т, царевицата – 335 лв./т, ечемикът – 287 лв./т (покачване от 4,5% за седмица). Цената на маслодайния слънчоглед в Будапеща е без промяна – 659 лв./т.

В същото време котировките на суровото олио в Ротердам за седмица се покачиха с 6,5% до 1090 долара/т. Захарта в Лондон продължи леко да поскъпва и актуалната й борсова цена е 618 долара/т.

За седмица цената на пшеницата на борсата в Чикаго се покачи с 4% до 260 долара/т, а при царевицата повишението на цената за последните дни е с 6% до 180 долара/т.  

 

Етикети зърно, цени, ССБ
Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.