1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Откриха изложбата „Цветна есен” в Пловдивския панаир

Откриха изложбата „Цветна есен” в Пловдивския панаир

Специални отстъпки за гостите на изложението

 

Специализираната изложба „Цветна есен 2009“, която започна в панаирния комплекс в Пловдив ще продължи до 1 ноември включително. Това съобщиха от Пловдивския панаир, цитирани от Фокус. 18 фирми от България, Гърция и Италия предлагат саксийни и градински цветя, екзотични растения, разсад и луковици, овощни фиданки, храсти, иглолистни дръвчета, торове и аксесоари в палата 4 и откритите площи пред нея.

Цените започват от 1.50 лева и достигат над 30 за отгледани палми. В диапазона между 2 и 7 лева се продават различни видове рози, циклами, димитровчета и други цветя, които традиционно присъстват в българските домове. Екзотичните – като орхидеи и жасмин, са между 8 и 10 лева. Аграрният университет показва своята колекция от специално селектирани плодни дръвчета, между които и киви. Агрохимикали и биоторове заемат няколко щанда.

Изложителите от Гърция и Италия са ориентирали своите експозиции към търговците на едро, към специалистите по ландшафтен дизайн и интериор. Италиански разсадници са донесли посадъчен материал от овошки, цитруси, маслини, палми, жив плет, водни растения, декоративни средиземноморски растения и бонсаи. Хризантеми и коледни звезди, едногодишни и многогодишни саксийни цветя, които също са новост за нашия пазар, присъстват в колекцията на гръцка фирма. За първи път у нас се предлагат и широколистни дървета, отглеждани в контейнери, които са засадени в торби, удобни за пренасяне.

Изложението е отворено от 9 до 18 ч., а в неделя – до 16 часа. Входът е свободен.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.