1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Плодовете и зеленчуците продължават да поскъпват на едро

Плодовете и зеленчуците продължават да поскъпват на едро

Цената на картофите се качва с 2. 2 на сто до 0. 47 лв. за килограм

Индексът на тържищните цени се покачи през първата седмица на ноември с 1.3 процента до 1.971 пункта, най-вече заради поскъпването на плодовете и зеленчуците на едро, съобщават от Държавната комисия по стоковите борси и тържищата.

Най-високото си ниво за тази година индексът достигна през месец май - 2.021 пункта.

Цената на краставиците на едро се повиши с 18. 3 на сто средно до 2.13 лв. за килограм. Доматите тази седмица поскъпват със 17. 4 процента и се търгуват средно 1. 96 лв. за килограм.

Цената на зелените чушки, продавани по борсите, се задържа 0. 88 лева за килограм. Червените чушки поскъпват с 10. 7 на сто до 1.14 лева за килограм. Зелето се търгува средно по 0,33 лева за килограм на едро. Цената на картофите се качва с 2. 2 на сто до 0. 47 лв. за килограм.

С 13. 3 процента - до 1. 53 лева за килограм, се е повишила цената на гроздето. Ябълките поскъпват с 2.2 на сто до 0. 93 лева за килограм.

Брашното тип "500" се търгува средно по 0. 88 лева за килограм. Цената на ориза е средно до 2. 20 лв./кг. Цената на захарта пада тази седмица с 0. 9 на сто до 2. 22 лв./кг. Олиото поевтинява с 1. 6 на сто и се търгува по 2. 52 лева за литър.

Кравето сирене поскъпва с 0. 2 процента и се продава тази седмица средно по 4. 96 лв. за килограм на едро. Цената на кашкавал тип "Витоша" е средно 10. 70 лв./кг. Цената на каймата се качва с 1%  до 4. 92 лева за килограм. Кренвиршите се продават средно по 5. 10 лв за килограм. Яйцата се търгуват на едро средно по 0. 17 лв за брой.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.