1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Полицейска акция свива оборота на безмитен магазин

Полицейска акция свива оборота на безмитен магазин

Конфискувани са цигари без бандерол и маркови стоки

 

От Областната дирекция на полицията /ОДП/ в Хасково съобщиха, че заради седмична акция на полицията за контрабандни стоки и внос в страната на безакцизни цигари и алкохол безмитните магазини на пункта Капитан Андреево са реализирали с около 150 000 евро по-малък оборот в сравнение с други седмици.

Директорът на ОДП в Хасково Атанас Ненков уточни, че за последните 9 месеца в района са конфискувани контрабандни цигари и маркови стоки на стойност над 1 300 000 лева.

Иззети са 144 337 кутии цигари без акцизен бандерол и 163 708 единици стока от защитена търговска марка. Само за последната една седмица е предотвратен вносът на 21 432 кутии цигари без бандерол. Съставени са 79 досъдебни производства, като 42 от тях - за контрабанда на цигари без бандерол. Междувременно стана ясно, че на митнически пункт Капитан Андреево е задържана пратка от особено луксозни часовници и мобилни телефони–бижута. Всеки един от 14-те часовника, инкрустирани със скъпоценни камъни, е на пазарна цена над 130 000 лева.

 

 

 

AGRO.BG

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.