1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Сирене и кашкавал поевтиняха през февруари

Сирене и кашкавал поевтиняха през февруари

 

Цената на едро на кравето сирене се е понижила със 7 стотинки през февруари в сравнение с януари и то е струвало 3,19 лева средно за килограм. Кашкавалът "Витоша" е поскъпнал на едро с 3 стотинки, до 6,46 лева за килограм.

Това показват данни на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата (ДКСБТ). Изчисленията са направени на базата на цените от около 30 стокови тържища в страната.

Най-евтино кравето сирене е било в Сливен - 2,50 лева за килограм. Цената на кашкавала "Витоша" е била най-ниска в София - 4 лева за кг, а най-висока - в Силистра - 7 лева за килограм. Яйцата са се търгували средно по 12 стотинки, което е с 2 стотинки по-малко от януари. Поевтиняло е и замразеното пиле - с 8 стотинки, и през февруари е струвало 2,96 лева средно за килограм.

Най-ниска цената на яйцата е била в Сливен - 7 стотинки за брой, а най-висока във Варна - 14 стотинки. Пилето е било най-скъпо във Варна и Силистра - 3,10 лева за кг, а най-евтино - в Сливен - 2,40 лева за килограм. Цената на малотрайните варено-пушени колбаси се е повишила с 12 стотинки, до 3,23 лева за килограм. Шпековият салам е запазил цената си от януари - 6,85 лева за килограм.

Най-евтини малотрайните колбаси са били в Сливен - 2,22 лева за кг, а най-скъпи - в Кърджали и в Пловдив - 3,80 лева./monitor.bg

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.