1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Слатинската борса е продадена за 75 400 000 лева

Слатинската борса е продадена за 75 400 000 лева

СОАП е реализирала най-високата приватизационна цена досега

 

От Столичната агенция за приватизация (СОАП) дойде съобщението, че консорциумът "Слатина Булгарплод" е спечелил тръжната процедура за зеленчуковата борса в кв. "Слатина"-София. Реализирана е най-високата продажна цена в историята на СОАП – 75 400 000 лв., което представлява 100% от капитала. Сумата е разпределена върху 333 841 акции. Допълнителните инвестиции са в размер на 3 000 000 лева.

Новият собственик поема задължението в продължение на 15 години да запази предмета на дейност на борсата, а при неизпълнение на това условие дължи неустойка в размер на 100% върху постигнатата цена по сделката.

Консорциумът поема и задължението за пълното и предсрочно погасяване на кредита, отпуснат на "Слатина Булгарплод" ЕАД от Европейската банка за възстановяване и развитие, в срок от 20 календарни дни от датата на сключване на приватизационния договор.

Постъпленията на средствата от сделката в общинския приватизационен фонд на столицата ще дадат възможности да бъде подготовена мащабна инвестиционна програма в столицата през следващата година.

 

 

 

AGRO.BG

 

 

 

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.