Според хлебопроизводителите се наблюдава успокояване на пазара с брашното
От 10 до 20 % по – висока е цената на тестените закуски във Велико Търново, съобщи Жени Сапунджиева, председател на Съюза на хлебопроизводителите и сладкарите в старата столица. Основната причина за увеличението са новите цени на житото от тазгодишната реколта, както и цената на олиото, яйцата, сиренето и кашкавала.
Традиционната стара баничка, която е около 140 грама, от 80 стотинки стана 1 лв; закуската с колбас от 1 лв скочи на 1.20 лв. Гевреците са увеличени средно с 10 стотинки и от 0.60 лв, сега струват 0.70 лв. Сапунджиева обясни, че тези цени са средни за Велико Търново и разликата при различните търговци e минимална.
Според хлебопроизводителите се наблюдава успокояване на пазара с брашното и за момента тези цени са последни. „Засега остава като проблем цената на олиото, тъй като се очаква повишение”, коментира Сапунджиева.