Кашкавалът „Витоша” поскъпва с 0,4% и се продава по 10,26 лв/кг
Индексът на тържищните цени, който отчита цените на храните на едро, се вдигна от 1,822 пункта миналата седмица до 1,823 пункта в петък, съобщават от Държавната комисия по стоковите борси и тържищата.
Захарта поскъпва с 3,5 на сто до 1,49 лв/кг. Цената на олиото на едро се повишава също с 3,5 на сто до 2,69 лв/л. Брашното „тип 500” поскъпва с 1,1% до 0,91 лв/кг. Обикновената кайма се продава средно по 4,82 лв/кг, а тази, произведена по стандарт „Стара планина”, струва 7,59 лв/кг. Кренвиршите тип „Стара планина” се търгуват по 7,41 лв/кг.
Кашкавалът „Витоша” поскъпва с 0,4% и се продава по 10,26 лв/кг. Цената на кравето сирене се повишава с 2,8 на сто до 4,75 лв/кг на едро. Яйцата се продават по 0,15 лева за брой.
Оранжерийните домати поевтиняват с 5,3% - до 2,13 лв/кг. Оранжерийните краставици са с 2,8% по-ниска цена и се продават средно по 2,23 лв/кг. Картофите поскъпват с 6,9% и се продават средно по 0,77 лв/кг. Цената на зелето се запазва 0,48 лв/кг. Зрелият фасул поскъпва с 1,8% и се продава средно по 2,32 лв/кг. Цената на чесъна се повишава тази седмица с 0,6% до 7,19 лв/кг.
Ябълките се продават средно по 1,02 лв/кг. Цената на лимоните се понижава с 2,9 на сто - до 1,35 лв/кг. Портокалите поскъпват с 1% до 1,03 лв/кг на едро, а бананите се продават без промяна - по 2,15 лв/кг.