1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Земетресението "запали" цигарен дефицит в Североизточна Япония

Земетресението "запали" цигарен дефицит в Североизточна Япония

Пушенето е все още твърде популярно в страната и е позволено в кафетата, повечето ресторанти и дори в някои офиси

Земетресението и последвалото цунами, които опустошиха североизточното крайбрежие на  Япония през този месец оставиха някои части на региона без цигари, съобщиха от Japan Tobacco Inc. в сряда, цитирани от Ройтерс. Това бе лоша новина за пушачите в страната, в която навикът все още е широко разпространен.

Говорител на компанията заяви, че много от нейните дистрибуторски центрове в засегнатия регион са пострадали сериозно от бедствието и в резултат се е появил остър дефицит на някои марки цигари в отделни части на страната.

Сред марките, прозивеждани от Japan Tobacco, третия по големина в света производител на тютюневи изделия, са Benson & Hedges, Camel и Winston.

От компанията не могат да кажат как бедствието ще се отрази върху продажбите, заяви нейният говорител, като добави, че е малко вероятно да има сериозен ефект върху прогнозните количества за 2011-та.

Пушенето е все още твърде популярно в Япония и е позволено в кафетата, повечето ресторанти и дори в някои офиси. В усилията си да се справи с навика, правителството го забрани по улиците на Токио и принуди производителите да слагат по-строги предупреждения за здравето върху цигарените кутии.

Доскоро на много опаковки поставяха банални и безинтересни предупреждения от рода на: "Внимавайте да не прекалявате с пушенето".

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.