1. Начало
  2. Новини
  3. Празници и обичаи
  4. "Дни на Тоскана" в Бургас

"Дни на Тоскана" в Бургас

Изложба с подводна фотография на италианския кардиолог Джовани Зморти и бургазлията Робърт Кирковски ще постави началото

Изложба с подводна фотография на италианския кардиолог Джовани Зморти и бургазлията Робърт Кирковски ще постави началото на първите "Дни на Тоскана" в Бургас тази вечер, 17 юни от 18 ч. в културния център "Морско казино", съобщиха от общината.

В експозицията двамата автори показват свои кадри, уловени на различни подводни местности от цял свят.

Празниците, посветени на италианската област, ще продължат със спектакъл на име "Под небето на Тоскана" с музика на живо и танци около фонтана до сцената "Охлюва".

Във вторник, 18 юни, от 18 ч. възпитаниците от италианските паралелки на гимназията по романски езици "Г.С. Раковски" ще представят свой мултимедиен спектакъл, посветен на Италия.

От общината съобщават, че поводът за празниците са добрите отношения на Бургас с Италия и конкретно област Тоскана. Плановете са дните да прерастнат в "Седмица на Тоскана", като освен културни изяви да бъдат включени и тематични изложения на кулинарни и текстилни продукти, кафе, вино и ювелирни произведения на изкуството.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.