1. Начало
  2. Новини
  3. Празници и обичаи
  4. МЗХ дари риба на дома за сираци в Нови хан

МЗХ дари риба на дома за сираци в Нови хан

Снимка:

Нека този жест бъде последван от други фирми и държавни институции, призова министър Греков

150 кг риба дариха от Министерството на земеделието и храните на сираците в дома „Св. Николай“ в Нови хан по повод Никулден. От министерството дадоха на дома шарани, сом и каракуда. Също така ще се осигури на дома и 250 кубика дърва за целия отоплителен сезон. Министър Димитър Греков каза, че вследствие на будните деца от дома, които имат голямо желание да се образоват, агроведомството ще поеме таксата на едно дете в детска градина, на едно дете в средно училище и на дете, което желае да учи в аграрен университет. „Нека този жест бъде последван от други фирми и държавни институции“, призова министър Греков. По думите му с този малък жест се показвало, че държавата има сърце за децата в неравностойно положение.

От Министерството на земеделието имат възможност да раздадат риба и на други домове в страната. „В момента има конфискувана над 2 тона риба. Част от нея ще бъде върната в язовирите, а другата ще бъде дарена“, посочи земеделският министър. По думите на Греков рибата е проверена от Агенцията по храните и е годна за консумация.

Създателят на дома за сираци Отец Иван благодари на земеделския министър за дарената риба. „В момента сме над 220 човека в дома. Рибата ще я приготвим за Никулден, но ще остане и за още дни“, каза той. По думите му шаранът е скъп и дома за сираци не може да си позволи закупуването му. Отец Иван благодари и на всички хора, които чрез дарения помагат на дома за сираци в Нови хан.

Вижте видео...

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.