1. Начало
  2. Новини
  3. Празници и обичаи
  4. Шести "Рибен и миден фест" в Каварна

Шести "Рибен и миден фест" в Каварна

Официалното откриване на фестивала ще бъде на 10 септември

За шеста поредна година в Каварна ще се проведе "Рибен и миден фест". Това съобщи за радио „Фокус” – Варна кметът на Каварна Цонко Цонев. И това издание мидената ферма, която се намира край Каварна, ще изнесе най-вкусните си и уникални специалитети в центъра на града. По време на атрактивния фестивал, каварненци и гости на града ще могат да опитат от многобройните мидени и рибени специалитети, които ще се предлагат в специално разпънати шатри също в центъра на града. Готвачи ще се конкурират в приготвянето на най-доброто ястие от морски дарове. 

По традиция и този път кметът на Каварна Цонко Цонев ще постави начало на фестивала със собственоръчно приготвен специалитет. С него ще мерят сили бившият вокалист на „Ахат” Звезди Керемедчиев и Наско от „БТР”, който ще бъде подпомаган от цялата група по време на импровизираното кулинарно състезание за приготвянето на най-вкусен рибен или миден специалитет. „Надявам се да победи по-добрият при откриването на феста”, каза кметът Цонко Цонев и допълни, че тази година неговата рецепта е специална. Посветена е на празника на ромския квартал в Каварна, който преминава под мотото „40 години ромски квартал „Хаджи Димитър”. „Моята рецепта ще бъде „Риба по цигански”, но самата рецепта ще видите в деня на състезанието”, добави кметът. Официалното откриване на „Миден и Рибен Фест – Каварна 2010” ще бъде на 10 септември.

За този ден е предвиден концерт на група „Аналгин”, на 11 септември ще свирят „БТР”, а на 12 септември в неделя е предвиден концерт на група „Сигнал”. „За дните на феста сме осигурили качествена българска музика, качествена българска риба и качествени български готвачи. Остава и публиката да се наслади качествено на цялото мероприятие”, допълни Цонко Цонев.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.