1. Начало
  2. Новини
  3. Празници и обичаи
  4. В САЩ отбелязват Деня на благодарността

В САЩ отбелязват Деня на благодарността

Около 38,2 милиона американци ще се отправят на път за четиридневния празничен уикенд

В САЩ отбелязват най-важния празник в страната за годината - Деня на благодарността. Според традицията семейството се събира на празнична вечеря. Около 38,2 милиона американци ще се отправят на път за четиридневния празничен уикенд, който започва днес. Други 3,4 милиона ще излязат на разходка, казват от Американската автомобилна асоциация.

Празникът доста се е променил от първоначалния Ден на благодарността през 1621 г., когато заселници-поклонници от Англия организирали тридневно пиршество заедно с коренните жители на Америка, където в наши дни е Масачузетс, за да благодарят на Господ за изобилните реколти в Новия свят.

Храната за Деня на благодарността тази година ще излезе 49,20 долара за 10-членно семейство, което е с 5,73 долара повече от миналата година, изчисляват от Американската федерация на фермерските бюра. В това се включва 7-килограмова пуйка, хлебна плънка, сладки картофи, кифлички и масло, грах, боровинки, моркови и целина, тиквен пай с бита сметана и кафе с мляко - но не и вино или бира.

Самата пуйка е с 22 процента по-скъпа отчасти заради увеличаващото се търсене в Китай на пуешко месо.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.