1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. 283 знака за техническа годност в Монтанско

283 знака за техническа годност в Монтанско

С 20% е нараснал общият брой на техническите прегледи спрямо миналата година

От средата на април до края на юли т.г. инспекторите от Контролно-техническата инспекция на Министерството на земеделието и горите в област Монтана са извършили общо 283 прегледа и 67 идентификации на машини за прибиране на зърнено-житни култури и силаж и са раздадени 283 знака за техническа годност.
Това е послужило и като своебразно преброяване на действащата техника. В сравнение с миналата година общият брой на техническите прегледи е нараснал с 20 процента, а спрямо 2002 год. - със 121 на сто. Извършените идентификации пред настоящата година са с 40 на сто повече от предходната 2003 год. Тази година са извършени и 32 технически прегледа и 24 идентификации на машини от други области.
От анализа на получените резултати от направените технически прегледи на машините за прибиране на зърнени култури и силаж през 2004 год. могат да се направят следните изводи - налице е устойчива тенденция за увеличаване броя на регистрираните машини, преминали през технически прегледи през последните три години. Процентът на преминалите през преглед машини спрямо регистрираните е сравнително висок - 80 на сто при зърнокомбайните и 69 при самоходните косачки. Ниският процент при тях се обяснява с факта, че на територията на областта липсват големи животновъдни ферми и много рядко се приготвя силаж за изхранване на животни през зимата. Според началника на сектора инж. Гаврил Ангелов зърнокомбайните над 10 години са около 95 на сто от машините. Само комбайните от моделите СК-5, Е и Дон надхвърлят 75 на сто./mont-press.com

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.