Гостите ще се запознаят с напълно затворения цикъл на производство при отглеждането на натурално вкусни зеленчуци от семето до крайния продукт в „буркана“
Асоциация „Традиционни български консерви“ организира Ден на отворените врати на 20 юли 2023 г. Събитието е част от пилотните инициативи на учредената по-рано през годината структура, която приема като своя мисия да обедини преработвателната промишленост в защита на общите им интереси за стимулиране производството на продукти с традиционно специфичен характер за България и с ясно изразен автентичен български вкус.
На 20 юли /четвъртък/ в 10:00 часа в „Градините на Дерони“, с. Богомилово, околовръстен път, община Стара Загора, председателят на УС на Асоциация „Традиционни български консерви“ Димитър Ангелинов ще даде официален старт на събитието, в което всички заинтересовани страни от агрохранителната верига ще се запознаят с напълно затворения цикъл на производство и с използваните иновативни технологии от най-ново поколение, позволяващи отглеждането на натурално вкусни зеленчуци от семето до крайния продукт в „буркана“.
В рамките на събитието ще бъдат представени предстоящите инициативи на Асоциация „Традиционни български консерви“ и ще бъдат дискутирани теми, свързани с производството на храни по традиционните рецепти в контекста на световните тенденции за здравословно и функционално хранене.
Асоциация „Традиционни български консерви“ има за цел да даде възможност на производителите да постигнат устойчивост в трудните пазарни условия, допринасяйки за подобряване на тяхната конкурентоспособност. Да ги подпомогне в усилията им да достигнат до потребителите, които предпочитат и търсят традиционни храни, както и да създаде среда за сътрудничество, в която членовете на организацията да могат да работят заедно, за да отговорят на специфичните очаквания на клиентите и да подобрят имиджа на българските консервирани храни, произведени по традиционни български рецепти.