1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. ДФЗ обезщетява и нерегистрираните земеделски стопани от засегнатите от шап райони

ДФЗ обезщетява и нерегистрираните земеделски стопани от засегнатите от шап райони

Крайният срок за подаване на документи за кандидатстване изтича на 08 юли 2011 година

Нерегистрираните земеделски стопани от засегнатите от шап райони също ще се възползват от държавната помощ de minimis, реши УС на ДФ „Земеделие”. До момента право на обезщетения имаха само регистрираните животновъди. Решението се основава на Закона за държавните помощи и приложимия Регламент №1535/2007 г. на Европейската комисия, които уреждат прилагането на минималните помощи, там където не са разписани ограничения за предоставянето на държавната помощ de minimis.

Одобрението е свързано с факта, че в периода на прилагане на мярката, преобладаващата част от приетите заявления са подадени от стопани, които не са регистрирани като земеделски производители. Животновъдите са от общините малко Търново, Царево и Средец.

С направените изменения за обхвата на подпомагане, крайният срок за подаване на документи за кандидатстване изтича на 08 юли 2011 година. Изплащането на помощта ще се извърши до 15 юли 2011 г.

До момента по финансовата линия са приети 518 заявление за над 1 млн. 241 хил. лв. Всички 128 регистрирани стопани са получили обезщетения на стойност над 784 200 лв.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.