1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Иновациите в селското стопанство - един от най-важните приоритети на МЗХ

Иновациите в селското стопанство - един от най-важните приоритети на МЗХ

Снимка:

Това каза министър Греков, откривайки семинар, посветен на иновациите и защитените наименования

Въвеждане на иновации в земеделието са част от мерките, които предприема МЗХ за изход от икономическата криза. Това каза министърът на земеделието проф. Димитър Греков, откривайки семинар, посветен на иновациите и защитените наименования.

„Нашето правителство застава изцяло при решаването на проблемите на сектора, което е немислимо без тясното сътрудничество между държавата, науката и фермерите. Министерството на земеделието ще бъде гарант на това“, подчерта министър Греков.

Той бе категоричен, че иновациите са един от шестте най-важни приоритети за следващия програмен период. „Давайки тласък на иновациите в селското стопанство, ще успеем да осигурим и повече здравословна храна. Българите трябва да знаят какво консумират, а ние сме известни като традиционен производител на висококачествена продукция не само у нас, но и в цяла Европа. Трябва да запазим и развием тази традиция“, подчерта проф. Греков.

На форума участие взеха холандският посланик Н. Пр. Карел ван Кестерен, управителят на регион Тоскана Карло Киостри, представители  на Европейската комисия, на Министерството на земеделието и храните, научните среди, фермерски асоциации, Българската агенцията по безопасност на храните и Изпълнителната агенцията по лозата и виното.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.