1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Конкурс “Най-проспериращ млад пчелар за 2005 година”

Конкурс “Най-проспериращ млад пчелар за 2005 година”

В журирането на конкурса "Най-проспериращ млад пчелар за 2005 година" ще участват представители на осемте български пчеларски организация

 

През феврпуари 2006 година, когато ще се провежда станалото традиция Международно изложение "Пчеларство - Плевен 2006" ще се организира и проведе конкурс "Най-проспериращ млад пчелар за 2005 година". Организатори на конкурса са "Партнерс експо" ООД и фондация "Еврика" със съдействието на пчеларските организации и специализираните издания.

Право на участие в конкурса ще имат български пчелари, които не са навършили 35 години до 31 декември 2005 година. Желаещите да участват трябва да представят в срок до 8 февруари в офиса на "Партнерс експо" снимка на пчелина. Фермерите ще трябва да попълнят и специална анкетна карта. В нея трябва да има подробна информация за пчелина - брой на пчелните семейства и системата на кошерите, технологията, по която се работи, информация за собствеността на земята, на която се намира пчелинът, както и с какво оборудване разполага пчеларят, занимава ли се с подвижно пчеларство и какъв е броят на хората, работещи на пчелина - от и извън семейството.

Кандитатите за престижната награда за най-проспериращ млад пчелар за 2005 година ще трябва да дадат информация и за реализацията на продукцията си, имат ли собствена опаковка и дали са участвали в специализирани изложения.

Всички пчелини, стопанисвани от млади пчелари, ще бъдат представени в рамките на специализираното изложение "Пчеларство - Плевен 2005".

Международното жури на изложението ще е съставено от членове на Балканската федерация на пчеларските съюзи, чийто председател е Милко Сливич, председател и на Сръбския съюз на пчеларите. Покана за участие във форума в Плевен е отправена и към Апимондия - Световната организация на пчеларите, чието седалище в момента е в Дания. Председател на Апимондия е Асгер Йоргенсен, който е и генерален секретар на Датския пчеларски съюз.

В журирането на конкурса "Най-проспериращ млад пчелар за 2005 година" ще участват представители на осемте български пчеларски организация, както и представител на Асоциацията на апитерапевтите в България.

AGRO.BG


 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.