1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Косад Семанс с нова селекция на АГРА 2014

Косад Семанс с нова селекция на АГРА 2014

Снимка:

Хибридите Пинки и Хималия – топ предложенията при царевицата и слънчогледа

За поредна година Косад Семанс впечатлява потребителите на селскостопанското изложение „Агра 2014“ в Пловдив с висококачествена селекция при пролетните и есенните култури.

На тазгодишното изложение фирмата предлага на посетителите царевични хибриди, които са устойчиви на циклоксидим. „Предвид миналата година и проблема на земеделците с контролирането на житните плевели, ние отговорихме със създаването на хибриди в тази група. Такъв е Сеиди Дуо, който има много добри показатели в група 300 по ФАО“, коментира Петър Вълков, търговски представител на компанията за Южна България.

Друг проблем на земеделците е все по-ограниченото количество валежи, които падат, както и неравномерното им разпределение. „Нашите селекционери работят в насока създаване хибриди царевица, които да са по-толерантни към засушливи условия. Такъв е хибридът Пинки, 400 по ФАО, който е нов. 

По отношение на слънчогледите фирмата работи за внедряване на технология Clearfield Plus. Към момента се предлагат хибриди по технологията Clearfield. Хибридът Хималия е в групата на средно ранните и е най-ново предложение на фирмата за земеделците. Отличава се с широки листа и големи пити. Характерно е, че има по-висока маса на 1000 семена – около 59 грама.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.