1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. KWS Семена България с ексклузивни предложения на АГРА 2014

KWS Семена България с ексклузивни предложения на АГРА 2014

Снимка:

Тази година компанията празнува 10-годишно присъствие на българския пазар

Новости в селекцията на царевица представя KWS Семена България на изложението АГРА 2014 в Пловдив. „Основният ни фокус е насочен към царевичните хибриди в групите 300 и 400 – това са новият Касиус, както и Кинемас, Корнелиус, KWS 9361 и KWS 2376“, заяви Светослав Серафимов, агросървиз мениджър в KWS Семена България.

По думите му нараства интересът на зърнопроизводителите към предложенията на компанията в най-ранна група – това са Рикардиньо, 220 по ФАО, както и Карневалис, 280 по ФАО, който е новото предложение за българския пазар. От него са получени над 1300 кг/дка през миналата година.

„Ние имаме селекция със силажна и енергийна насоченост. В късните групи това са силажните хибриди Калимнос, Кити и Микадо, а за производство на биогаз е предназначен Агрогаз, 300 по ФАО“, каза още г-н Серафимов.

По отношение на слънчогледа през тази година KWS Семена България ще акцентира на двата си нови Clearfield хибрида.

Към момента сортовете пшеница и ечемик на KWS Семена България се развиват отлично – те са ниски, сеят се с ниска сеитбена норма, толерантни са на основните болести, имат силно братене, устойчиви са на екстремни зимни условия. Новото предложение през 2014 г. ще бъде сортът пшеница Адхок. Посевите с рапица са в нормална фаза за презимуване. Новото предложение за 2014 г. ще бъде хибридът KWS Фродо.

През 2014 г. KWS Семена България празнува 10-годишно присъствие на българския пазар. По този повод Светослав Серафимов коментира: „Все повече земеделски производители залагат на нашата селекция, тъй като нашият бранд е разпознаваем и това са едни от най-печелившите семена. За тези 10 години ние показахме, че сме стабилен партньор на българския земеделец. Нека следващите 10 години да бъдат също толкова успешни.“

Вижте видео...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.