1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Мирослав Найденов: 2012-а ще бъде годината на животновъдството

Мирослав Найденов: 2012-а ще бъде годината на животновъдството

Снимка:

Последните 2 години бяха приоритетно насочени към зърнопроизводството

Поставяме си не много и не амбициозни, а постижими цели. 2012-а смятаме да бъде годината на животновъдството. Това каза в интервю за агенция „Фокус” министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов.

„На този сектор дължим много. Последните 2 години бяха приоритетно насочени – заради конюнктурата на подпомагане на земеделието и заради търсенето от световните пазари – най-вече към зърнопроизводството. Но това доведе до определен дисбаланс и стигнахме дотам буквално да спасяваме положението при българските животновъди. За това предвиждаме доста мерки. През декември и в началото на януари, те получиха доста средства по схемата на глава добитък, по схемата за необлагодетелстваните райони", каза министър Найденов.

Освен за говедовъди и овцевъди, за първи път ще бъдат дадени немалко средства за българските птицевъди, за българските свиневъди.

"Искаме да стабилизираме този сектор, което е свързано и с това да можем да осигурим продуктите от първа необходимост на нашата трапеза. Имаме амбиции и зеленчукопроизводството да бъде възродено, така че ще работим и в тази посока”, каза Мирослав Найденов.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.