1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Млекопроизводителите във Великобритания са оптимисти

Млекопроизводителите във Великобритания са оптимисти

През последната година изкупните цени са паднали значително

Производителите на мляко и млечни продукти във Великобритания са оптимисти за бъдещето си, въпреки трудностите, породени от ниските цени на млякото. Това се твърди в проучване на Съвета за развитие на земеделието и градинарството, проведено сред 850 млекопроизводители във всички райони на страната.
 
Въпреки спада с 20% в изкупните цени на млякото, анкетираните остават положително настроени. През април ще бъдат премахнати квотите в сектора на млякото и млечните продукти в целия Европейски съюз. Според експертите, тенденцията е към увеличаване на размера на стадата и производството. Общото усещане от резултатите е, че  производителите са насторени по-скоро положително и секторът върви напред. Експертите прогнозират увеличение с 6% в производството на мляко през следващите две години.

Възможно е обаче тази прогноза да не се изпълни заради променливата конюнктура на пазара. През последната година изкупните цени са паднали значително, което до голяма степен се дължи на дисбаланса в глобалното търсене и предлагане.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.