Общото производство се очаква да достигне 134 000 тона през 2015 г.
Производството на круши във Франция се очаква да достигне 134 000 тона през 2015 г., заявяват от Министерството на земеделието на страната. Реколтата ще бъде с 6% по-ниска от средната през последните пет години.
Тенденцията е в резултат на по-малкото площи, заети с крушови насаждения, които са намалели с 5%. Производството варира по региони. В Прованс, Рона-Алпи и долината на Лоара, овощните градини са претърпели поражения от неблагоприятните метеорологични условия и качеството на плодовете е под нормата. В Акитен и Централна Франция продукцията е стандартна, без да се достигат изключителни резултати. Увеличава се производството на летни сортове круши, които нарастват с 5%. Зимните и есенните сортове намаляват съответно с 4 и 5%. Цените за производителите, обаче са с 14% по-високи, отколкото през 2014 г., но остават под средното равнище за последните пет години.