1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. НАЗ организира Втори национален агросеминар

НАЗ организира Втори национален агросеминар

Снимка:

Събитието е отлична платформа за срещи и дискусии с представители на агробизнеса, академичните среди и институциите

Днес, 29 ноември, официално бе открит организираният от Националната асоциация на зърнопроизводителите Втори национален агросеминар. Сред официалните гости на откриването бяха министърът на земеделието Мирослав Найденов, заместник-министърът Цветан Димитров, председателят на парламентарната комисия по земеделие и гори Десислава Танева, заместник-изпълнителният директор на ДФ „Земеделие“ Свилен Костов и председателят на Селскостопанската академия проф. Петър Славейков.

От днес до 1 декември новотел “Пловдив” е домакин на Националния агросеминар на НАЗ. Събитието се провежда за втора поредна година и е отлична платформа за срещи и дискусии с представители на агробизнеса, академичните среди и институциите.

С темата на форума „Българското зърно – национално богатство“ тази година НАЗ поставя акцент върху развитието на българското земеделие в условията на климатични аномалии и неблагоприятна правителствена политика.

По традиция през първия ден на форума се проведе кръгла маса в две части с теми: „Общата селскостопанска политика 2014–2020 г.“ и „Хидромелиорациите и българското земеделие в условията на трайно засушаване“.

На специална пресконференция в рамките на семинара, Националната асоциация на зърнопроизводителите заяви твърдото си убеждение за провеждане на разяснителна кампания срещу липсата на правителствена политика в сектор „Земеделие“.

В подкрепа на кампанията НАЗ подготви видеоклип с цел нагледно представяне пред българската общественост на причините, които предизвикват брожение в земеделския сектор. Клипът съдържа архивни видеоматериали, излъчени през последните години от българските медии, които свидетелстват за неспазените обещания и злонамерените тенденциозни изказвания от страна на правителството. Филмът можете да гледате тук: http://www.grain.bg/archives/4772

Националният агросеминар, организиран от НАЗ, е най-значимата проява от този вид в България в сферата на земеделието. Събитието е един уникален шанс за интерактивен и професионално ориентиран диалог между участниците, както и за създаване на бизнес контакти.

За НАЗ:

Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) e отраслова организация на зърнопроизводителите в Република България. Учредители на асоциацията са регионални организации (сдружения) на зърнопроизводители от всички области на Република България, които са обединени от идеята за модерно, конкурентоспособно българско зърнопроизводство. НАЗ е неправителствено, доброволно, независимо и неполитическо сдружение с нестопанска цел в частна полза за представителство и защита на интересите на неговите членове, осъществяващи стопанска дейност в отрасъла зърнопроизводство. Предмет на дейност на организацията е подпомагане и насърчаване развитието на индивидуалния стопански просперитет на членовете си, както и развитие на отрасъла зърнопроизводство като цяло.

Програмата на агросеминара, организиран от НАЗ, може да видите в рубрика Прояви на портала...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.