1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Палестина проявява интерес към научно-практическите постижения на българското овцевъдство

Палестина проявява интерес към научно-практическите постижения на българското овцевъдство

Обсъдени бяха насоки за сътрудничество в аграрната наука между България и Палестина

Важни въпроси на сътрудничеството в аграрната наука бяха обсъдени днес в разговор  между председателя  на ССА доц. д-р Георги Костов с НП  г-н д-р Ахмед Ал Мадбух – извънреден и пълномощен посланик на Държавата Палестина в България, и д-р Салех Атраш, съветник в Посолството. В срещата, която се състоя в Централното управление на Селскостопанската академия - София, участва и  доц. д-р Маргарита Николова – главен  научен секретар на Академията.

След представянето на структурата, дейността и основните научно-изследователски приоритети на ССА за периода до 2018 г.  доц. д-р Георги Костов определи важните моменти в историята и перспективите на сътрудничеството в аграрния сектор със страните от Близкия изток. От страна на Палестина бе предложен Меморандум за разбирателство, който набелязва областите от взаимен интерес за по-нататъшно сътрудничество.

Бяха обсъдени възможностите за съвместна работа в областта на най-новите европейски практики и технологии в аграрния сектор между учени от ССА и  водещи палестински университети, а също и за обучение на докторанти от Палестина в акредитирани  институти на Академията.  Отбелязан бе особен интерес от страна на г-н д-р Ахмед Ал Мадбух към научно-практическите постижения на българското овцевъдство.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.