1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Петя Ставрева: Новата ОСП трябва да осигури равнопоставеност на производителите в ЕС

Петя Ставрева: Новата ОСП трябва да осигури равнопоставеност на производителите в ЕС

Снимка:

Приоритетите в аграрната политика на Общността трябва да са съобразени с дългосрочната визия за развитието на земеделието

“Днес Европа се нуждае от по-справедлива и по-ефективна Обща селскостопанска политика, която да отчита нуждите и възможностите на производителите от всички страни членки. Приоритетите в аграрната политика на Общността трябва да са съобразени с дългосрочната визия за развитието на земеделието и селските райони в ЕС.” Това каза председателят на ПП "Обединени земеделци" Петя Ставрева по време на международна конференция за бъдещето на Общата селскостопанска политика в София.

За да бъде успешна, в периода до 2020 година аграрната политика на ЕС трябва да повиши конкурентоспособността на производствата и да реализира мерки, които да ограничат обезлюдяването на селските райони, като предложи нов поминък на хората, които живеят в най-малките населени места в ЕС. 

Намаляването на бюрокрацията, опростяването на процедурите за достъп до еврофинансиране, балансиран подход при разпределението на средствата между държавите членки и равнопоставеност на производителите са важни условия за устойчиво развитие на земеделието и селските райони в Европа,  допълни Ставрева.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.