1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Пловдивските зърнопроизводители закъсняха за началния час на протеста

Пловдивските зърнопроизводители закъсняха за началния час на протеста

Полицията извършва масова проверка за алкохол на водачите на селскостопански машини

Пловдивските зърнопроизводители закъсняха за началния час на протеста, обявен за 9.00 часа, тъй като полицията извършва масова проверка за алкохол на водачите на машини, предаде радио „Фокус”.

Според Ангел Вукодинов, председател на Националната асоциация на зърнопроизводителите, тази проверка не е законна, тъй като всеки водач си носи лична отговорност за това по Закона за движение по пътищата. Вукодинов е поискал да му бъде показана специална заповед за проверката, но такава няма. Поводът, който изтъква полицията, е, че проверката се прави, за да има ред, но това е ненужно, смята той. Всеки момент машините потеглят от село Труд, като ще спрат за малко в Пловдив.

Минавайки през бул. „Дунав” и "Пазарджишко шосе" към тях ще се присъединят зърнопроизводители от Пазарджик, Цалапица и Ихтиман. Около 60 машини от целия регион трябва да стигнат до входа на София. 60-70 машини потеглят от Сливен и Бургас, 40-50 от Свищов и Велико Търново.

Около 300 машини вече има по Ботевградско шосе, каза Вукодинов. Очаква се около 500 машини да бъдат ситуирани на входовете на София като само около 170 от тях ще влязат в града. Земеделците продължават да искат оставките на двамата министри – Мирослав Найденов и Симеон Дянков, които не са изпълнили обещанията си към тях. Земеделският министър все пак прави опити за диалог. По-голяма е вината на Симеон Дянков, твърдят зърнопроизводителите.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.