1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Протест на млади фермери пред сградата на МЗХ

Протест на млади фермери пред сградата на МЗХ

Политиката на агроведомството е довела до фалита на хиляди млади земеделски производители, заявяват организаторите

Днес, 27 юни, представителите на неформалната организация Кауза "Млад Фермер" ще се съберат в знак на протест пред сградата на Министерство на земеделието и храните. По думите на организаторите водената от ръководството на МЗХ политика на постоянни лъжи, нулева комуникация с фермерите, определяне на правила и политики без никакви консултации със заинтересованите страни в това число и ДФ "Земеделие" и крайната невъзможност да се прогнозират действията на администрацията са част от причините за протеста. 

Според организацията, политиката на МЗХ е довела до фалита на хиляди млади земеделски производители, които стартираха своите стопанства в напразно очакване да участват в приема на проекти по мярка 112 - "Млад фермер" през 2013 г. Същата сага се повтаря и в момента. От няколко месеца ръководството на МЗХ, в лицето на г-н проф. Димитър Греков и неговият заместник г-н Явор Гечев непрестанно са уверявали, че нов прием на проекти по мярка 112 ще се състои през месец май или месец юни, но и до този момент няма и помен от такъв прием, недоволстват от  Кауза "Млад Фермер". 

"Отново останахме излъгани и отново не знаем какво да правим, а от МЗХ не обелват и дума какво ще става. За съжаление този начин на работа с администрацията ни поставя в ситуацията на някоя африканска република, където не се знае ще има ли утрешен ден или не. Настояваме за среща с ръководството на МЗХ и за поемането на ясни ангажименти и срокове по отношение на младите фермери и мярка 112", казват организаторите.

Екипът на Агро ТВ ще следи темата. Очаквайте повече подробности в емисиите новини на телевизията.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.