1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Протест на животновъди

Протест на животновъди

Снимка:

Фермерите не могат да планират производствените си разходи до зимата

Животновъдите организират днес, 26 юни, протест срещу бездействието на правителството и пълното блокиране в работата на администрацията. Това съобщи председателят на Националната асоциация на животновъдите Бойко Синапов.

Протестът, за който асоциацията е подала искане в общината, е насрочен за 12 часа пред Министерството на земеделието и храните. Животновъдите вече обявиха, че са притеснени от това, че от март досега администрацията не е провела преговори по одобрението на субсидиите за тази година. Заради неяснотата фермерите не могат да планират производствените си разходи до зимата. В бранша са недоволни и че въпреки обещанията за подкрепа, пазарът в Турция е останал затворен за овцевъдите.

Миналата есен през октомври браншът получи 140 млн. лв. - общо европейски и български субсидии, които бяха договорени през лятото на миналата година.

Членовете на асоциацията застанаха зад лидера на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов веднага след изборите през май. Те обаче са протестирали пред Министерството на земеделието и пред Министерския съвет и по време на неговото управление.

Исканията на животновъдите са "да разберат какво се случва със сектор "Земеделие".

Вижте коментара на Валентина Спасова...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.