1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Резултатите от преброяването на стопанствата ще са ясни през март

Резултатите от преброяването на стопанствата ще са ясни през март

Данните, които ще бъдат получени, ще се използват за по-добро прилагане на програмния продукт за подпомагане и развитие на сектора у нас

С още месец е увеличен срокът за преброяването на земеделските стопанства и животновъдните ферми в България, съобщи директорът на Областната дирекция "Земеделие" Стилиян Митев, предаде Дарик. Това се налага поради дългата обработка на анкетите, които са постъпили, уточни той.

За времето от 1 септември до 30 ноември т.г., когато бе първият обявен от държавата срок, в Добричка област са декларирани 24 133 стопанства, а за страната те са около 750 000, каза Митев. До края на декември подадените от стопаните данни ще се проверяват и се очаква резултатите от преброяването да станат ясни в края на февруари или началото на март догодина.

Няма земеделци и животновъди в Добричко, които да са отказали да се включат в процеса, сподели още Митев. Такова преброяване е правено в България за последен път през 2003 г., когато стопанствата и фермите са били 665 000. Данните, които ще бъдат получени, ще се използват за по-добро прилагане на програмния продукт за подпомагане и развитие на сектора у нас, уточни Митев.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.