1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Русия увеличава реколтата си от анексираните територии

Русия увеличава реколтата си от анексираните територии

Като цяло зърнената реколта в страната ще достигне рекордните 150 милиона тона

След като Русия анексира окупираните украински територии, зърнената й реколта ще се увеличи с минимум пет милиона тон, каза земеделският министър в Москва Димитри Парушев.
 
В интервю за агенция ТАСС Парушев посочва, че ведомството му очаква в силозите на Федерацията да се влеят допълнителни 5 милиона тона. Подобен ръст на реколтата се очаква и от други култури, отгледани в регионите, присъединени към Русия след проведените там референдуми. По думите на министъра вече са създадени съответните транспортни и търговски връзки със селските стопани в новопридобитите земи.
 
Като цяло зърнената реколта в страната ще достигне рекордните 150 милиона тона, като пшеницата ще бъде в размер на100 милиона тона предполагат от земеделското министерство. След нападението над Украйна Русия е обвинена, че краде украинска продукция и я продава като своя на международните пазари.
 
През пролетта от Москва прогнозираха, че през второто полугодие износът на зърно ще достигне около 30 милиона тона. Сега това количество се очаква да нарасне значително. 
 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.