1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. РВМС-Пловдив затвори пет месарници

РВМС-Пловдив затвори пет месарници

Снимка:

Над 320 килограма месо ще бъде насочено към екарисаж за унищожаване

Това съобщиха на пресконференция от Регионалната ветеринарномедицинска служба (РВМС) – Пловдив, съобщава Агенция „Фокус”.

От проверени 16 обекта нарушения са констатирани при 11 от тях, като освен спрените обекти на други шест са съставени предписания за изпълнения. 328 килограма месо ще бъде насочено към екарисаж за унищожаване. Констатираните нарушения са, че в разрешителното за дейността на магазините не е отразено, че има разширение на предлагания асортимент от меса, които в случая са били транжирани на място.

Условията в магазините не отговарят на европейските изисквания за тази дейност. По този начин няма гаранция за безопасността на предлаганите продукти. На обекти, където има частично несъответствие с изискванията, са съставени само предписания и им е даден срок в няколко дни, в който да приспособят условията за тази дейност. Глобите при съставените актове са от 500 до 1000 лева. Проверките на РВМС ще продължат до края на месеца, като трябва да бъдат проверени общо 72 обекта в Пловдив.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.