1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Селекционерите на Косад Семанс работят активно за създаването на високодобивни хибриди

Селекционерите на Косад Семанс работят активно за създаването на високодобивни хибриди

100% от капитала на компанията е ангажиран в земеделието

Философията на Косад Семанс може да се обобщи с няколко думи:
- 100% от дейността на компанията са насочени към създаването на семена;
- 100% от капитала на компанията е ангажиран в земеделието;
- 14% от оборота на компанията се реинвестират ежегодно в създаването на нова селекция и подобряване на желани агрономически характеристики на видовете използвани в земеделския свят, за да може нашите клиенти да са винаги на 100%!

Този ангажимент се конкретизира с всички дейности свързани със семената - изследователска работа, семепроизводство, заготовка и търговия. Изпълнението му става възможно благодарение на тясното сътрудничество с партьори от различни научни институти и специализирани компании. Благодарение на развитието на Косад Семанс на световно ниво този ангажимент се изпълнява в 34 страни, в които компанията разпространява своята генетика вече повече от 50 години.

Селекционерите на Косад Семанс работят активно не само за създаването на високодобивни хибриди, устойчиви при различни почвено-климатични условия, а и за постигане на параметри за подобряване качествата на зърното, съобразно крайната цел на неговото потребление. Защото ние от Косад Семанс вярваме, че правилния подход на земеделските производители при реализацията на продукцията може да им донесе добавена стойност, заявяват от компанията.

Агрономически характеристики на селекцията на Косад Семанс

            new_picture_1_1_448_01

              new_picture_2_3_448

За да улесни избора на земеделските производители съобразно специфичните им нужди и потребление, от компанията са оценили хибридите включени в продуктовата им гама за 2014 стопанска година, съобразно притежаваните от тях агрономически и зоотехнически качества. Обективната и точна оценка на Косад Семанс е изразена по петобалната система със звезди.

              new_picture_3_1_448

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.