1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Служителите на Оптиком се включиха в редица обучения

Служителите на Оптиком се включиха в редица обучения

По-подготвени и по-мотивирани

В края на годината, което е обичайна практика за компанията през периода на презимуване на селскостопанските култури на полето.

В продължение на 4 дни в новата учебна зала в търговско-сервизния център на фирмата в Стара Загора 11 топ сервизни специалисти, заети в сервизната дейност в цялата страна, актуализираха знанията и уменията си за новите модели трактори JCB Fastrac 8000. Обучението по диагностициране и предотвратяване на технически проблеми по отделните компоненти и възли включваше теоретична и практическа част и беше проведено от Кристофър Копенхау, инструктор техническо обучение в JCB Agriculture. Всички участници издържаха успешно тестовете и получиха сертификати, а наученото ще могат да надграждат и в онлайн курсове, достъпни за служителите в одобрените сервизи на JCB.

Преди предстоящия сеитбен сезон в учебния център на централата на френската компания MONOSEM във Франция, Ларжас, се проведе неколкодневна подготовка на технически специалисти от дилърската мрежа в Европа. Двама представители на Оптиком присъстваха, заедно с десетина участници от Полша, Унгария, Чехия и др. Част от програмата беше посещение на завода за производство на прецизните сеялки и култиватори на Monosem и запознаване с нововъведенията за предстоящия сезон.

Обучението беше с акцент върху новото електрическо задвижване на секциите NG Plus и MECA на сеялките Monosem и запознаване с компонентите, електрическата инсталация, модулите и терминалите за осъществяване на управлението им. Особено полезен за обучаваните беше модулът за симулиране на повреди и тренингът за отстраняването им.

Техническите екипи на Оптиком са винаги добре подготвени, за да отговарят на високите стандарти и изисквания на клиентите и са винаги готови да предложат навременно обслужване с топ качество като се справят с множество нестандартни задачи без да се плашат от лоши метеорологични или други условия. 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.