1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Тази седмица в АГРОФОРУМ: Защо веганството печели все повече последователи у нас

Тази седмица в АГРОФОРУМ: Защо веганството печели все повече последователи у нас

И още: Ползи от третирането с листни торове

Гостуваме в севлиевското село Горна Росица, където ще ви покажем успешно реализиран проект с помощта на евросредства от ПРСР. Става въпрос за предприятие за производство на източната храна хумус. Инвестицията в него към момента е 2.4 млн. лв. Ще ви разкажем историята на една амбициозна жена, която с много хъс и късмет е извървяла пътя към успеха.
                                    
В края на миналата година бяха връчени престижните отличия в агросектора - Еврофермер и Евробизнес дама. Конкурсът се проведе за 14-ти пореден път.                                   

Успехите в отглеждането на слънчоглед идват при спазване на редица технологични изисквания. В това са убедени земеделски производители от Североизточна България, които залагат на определена посевна гъстота и торене, за да получат очаквания краен резултат - високи добиви.       

Веганството като начин на хранене и философия на живот се радва на растяща популярност у нас. В София за втора поредна година се проведе двудневен веган фест. Вижте с какво той привлече любителите на здравословното хранене.

Първите 30 дни след поникването на културата са определящи за нейното бъдещо развитие. Ето защо това е точният момент да подхраним растенията. Според истинските професионалисти в земеделието, един от най-ефикасните начини е третирането с листни торове.

Видео анонс на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ" за периода 10.01.-17.01.2015г.

Програма на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ"

Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.bg

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.