1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Задава се 30-то юбилейно издание на МЕСОМАНИЯ

Задава се 30-то юбилейно издание на МЕСОМАНИЯ

Изложението тази година обещава бляскаво кулинарно шоу с вкусни месни изкушения

Запазете си датите от 8 до 11 ноември, а мястото на празника е Интер Експо Център

Предстои 30-то юбилейно издание на най-голямата международна специализирана изложба за месо и месни продукти в България - МЕСОМАНИЯ 2023. От 8-ми до 11-ти ноември Интер Експо Център в София ще се превърне в бляскава витрина на най-добрите компании и продукти на родната месна индустрия, а организаторите от Асоциацията на месопреработвателите в България готвят впечатляващо кулинарно шоу за почитателите на вкусното българско месо.

Най-голямото изложение в сектора тази година ще премине под мотото “30 години със собствено лице“. Това наистина е форум, които изгради успешна традиция през годините и се превърна във водеща платформа за родната месна индустрия - от традиционна до иновативна, от регионална до представителна за страната ни на международните пазари. В основата ѝ стои вкусът и качеството, представяйки най-добрите български продукти, произведени от прясно месо по устойчив начин.

И тази година МЕСОМАНИЯ няма да изневери на традицията - водещи компании от индустрията - националните производители, представителите на световните марки и международното участие ще се съревновават за вниманието и признанието на потребителите. Над 1600 кв.м. изложбени площи в зали 1 и 2 очакват професионална публика от дистрибутори, търговци, представители на големите търговски вериги, до ресторантьори, шеф-готвачи, кулинари и всички малки и големи любители на колбаси, луканки и месни деликатеси, диетични и здравословни месни и алтернативни продукти. 

Един от най-забележителните аспекти на МЕСОМАНИЯ е способността да съчетава традицията с иновациите и тенденциите за здравословно хранене и начин на живот. Именно тук всеки ще може да види сближаването на утвърдени във времето методи за обработка на месо с модерни технологии, нови рецептури и суровини, които гарантират качество, безопасност и устойчивост на производството. Традицията се пази в ръчно произведените колбаси по традиционни рецепти, пушените меса и сушени деликатеси, които са усъвършенствани от поколенията. Това е майсторството на местните производители, които се гордеят със запазването на кулинарното наследство на своите региони. Иновациите заемат централно място с представяне на най-съвременното оборудване, новите техники за съхранение и включването на устойчиви практики в отглеждането и производството, включително етични стандарти и подобрено хуманно отношение към животните. Така традицията среща новото в целия спектър от производството на месо в различните му етапи на обработка: от непреработени месни продукти до месни заготовки и готови за директна консумация продукти, колбаси, шунка, деликатеси, регионални и традиционни специалитети, както и алтернативи на месо.

„Изминахме дълъг път заедно и стигнахме до всяка българска трапеза. Зад всичко това стои огромната отдаденост на родните производители, страстта и иновациите, които определят месопреработвателната индустрия в България. Благодаря им за безкомпромисното качество и вкус, за това, че пазят най-добрите традиции и смело гледат напред към новото. Това е пътят на успеха и бъдещето на бранша“, каза Атанас Урджанов – председател на Асоциацията на месопреработвателите в България. По думите му световният пазар показва растеж от 5.4% и 8 на сто за България, както и променящи се потребителски предпочитания. Асоциацията на месопреработвателите в България, организатор на престижното изложение МЕСОМАНИЯ, винаги е била лидер във въвеждането на новите тенденции, но си е поставяла и високата цел да бъде партньор на производителите в областта на знанията, иновациите и дигитализацията в сектора. 

От 8-ви до 11-ти ноември ще се проведат и традиционните „Дни на българското месо“, в които АМБ и членовете на асоциацията ще демонстрират за пореден път своята отговорност към пълноценното хранене.

Събитието се провежда с подкрепата на  Министерство на земеделието и храните, и на Държавен фонд „Земеделие“.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.