1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Зам.-министър Димитров се срещна с турския си колега

Зам.-министър Димитров се срещна с турския си колега

Бяха обсъдени процедурите за проверките, свързани с вноса на плодове и зеленчуци на Гранично-пропускателните пунктове

Заместник-министърът на земеделието и храните д-р Цветан Димитров се срещна вчера, 27 октомври, със заместник-министъра на икономиката на Република Турция г-н Ахмет Якъджъ в Министерство на земеделието и храните. На срещата бяха обсъдени процедурите за проверките, свързани с вноса на плодове и зеленчуци на Гранично-пропускателните пунктове между двете страни.

От турска страна бе поставен въпроса за размера на таксите, както и за методите за проверки на границата. Зам.-министър Димитров заяви, че за България е много важно подобряването и развитието на търговските взаимоотношения между България и Турция. Беше предложено през следващите месеци да се организират двустранни работни групи от експерти, които да разработят варианти за облекчаване на търговската дейност, при спазване на законодателството на Европейския съюз.

От българска страна бе повдигнат проблема, свързан за износа в Турция на живи животни и месо от едър рогат добитък, след като вече са налице всички ветеринарни гаранции от компетентните органи. От турска страна беше поет ангажимент за по-бързото решаване на този въпрос.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.