1. Начало
  2. Новини
  3. Растениевъдство
  4. Биостимулатор с 80% свободни растителни аминокиселини – кой го предлага?

Биостимулатор с 80% свободни растителни аминокиселини – кой го предлага?

Край село Горно Ботево бяха показани атрактивни продукти за новата земеделска кампания

Полева платформа в старозагорското с. Горно Ботево събра земеделци, пред които беше показана цялостна технология за производство на пшеница. Домакин е фирма „Агросинч - Синчанов и СИЕ“.

За силен и дружен старт на културата есенно е приложен микрогранулираният тор СУМИСТАРТ. Следва пролетно третиране с ТОМИГАН ХЛ - комбиниран системен хербицид, който покрива и най-високите изисквания на фермерите по отношение на борбата с всички икономически важни широколистни плевели. Заедно с него за преодоляване на стреса от неблагоприятните климатични условия е внесен КАИШИ МАКС - биостимулатор от ново поколение. „Смея да твърдя, че Суммит Агро е единствената фирма на българския пазар, която предлага биостимулатор с 80% свободни растителни аминокиселини“, каза Стефан Топалов, Търговски Мениджър Южна България и Ключови клиенти. С това третиране е внесен БАУНТИ - фунгицид от групата на триазолите. Следващото третиране на пшеницата е било във фаза начало на изкласяване и цъфтеж с новия двукомпонентен фунгицид СОЛЕЙ с предпазно и лечебно действие.

Борбата с неприятелите е изведена със СУМИ АЛФА 5 ЕК, приложен съвместно с биостимулатора ШИГЕКИ.

За кампания ЕСЕН 2022 Суммит Агро предлага обеззаразителя за семена ДИФЕНД ЕКСТРА, широкоспектърен, двойно активен системен фунгицид за контрол на почвени патогени, които атакуват семенцето и младото растение.

На полето край село Горно Ботево са засети хибриди на SAATEN UNION, предлагани с търговското партньорство на Суммит Агро в България. В портфолиото са включени два ранни сорта пшеница - Феликс и Катарина и 4 средно ранни сорта - АтлонТрублионТика такакакто и новото попълнение - Папилон.

SAATEN UNION предлага основно протеинови пшеници /хлебопекарна група А/, като единствено новият осилест сорт Папилон се доближава изключително много до фуражните, с добър баланс между добив и качество.

Средно късната група е представена от сортовете Жокер и Гениус - премиум пшеница /група Е/. Групата на фуражните 6-редови ечемици, освен Уенди и Хенриете, се допълва от два нови сорта - Арения и Якубус.

Флавия и Зофия са признати от производителите на малц 2-редови пивоварни сортове. SAATEN UNION предлага също така тритикале и ръж.

 

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.