1. Начало
  2. Новини
  3. Растениевъдство
  4. Екологичните решения на Макс Гроу Агро

Екологичните решения на Макс Гроу Агро

Биоагенти и микробиални торове

„Биологичната борба с неприятелите по царевицата и слънчогледа“ е темата на семинар, който се проведе в гр. Бяла Слатина. Организатор на събитието е Макс Гроу Агро съвместно с Врачанския съюз на зърнопроизводителите.

Макс Гроу Агро ще представлява продуктите на Органик Инвест Био Защита - трихограма за борба с царевичния стъблен пробивач и памуковата нощенска, течните торове Макс Гроу за листно подхранване, и микробиалните препарати – гъби и микроби на Глобал Агро Солюшън за борба с болести и неприятели.

Макс Гроу Агро има договорка за стратегическо партньорство със семенарски компании за демонстрационни опити върху земеделски площи, засети с техни продукти. В първия ден на летежа на неприятелите в царевицата и слънчогледа над площите ще бъде разпръсната трихограма. След това резултатите ще бъдат отчетени пред агропроизводители. В това амбициозно начинание отново медиен партньор ще бъде АГРО ТВ.

Специални гости на семинара бяха членове на Врачанския съюз на зърнопроизводителите. Сред лекторите беше известният ентомолог проф. д-р Вили Харизанова, която участва в дискусия, посветена на биологичните агенти.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.