1. Начало
  2. Новини
  3. Растениевъдство
  4. Фертинагро - архитектът при торовете

Фертинагро - архитектът при торовете

Открит полски ден в Кнежа показа силата на високите технологии в храненето на растенията

Фертинагро България покани земеделци на открит полски ден край Кнежа, на който показа нагледно, че инвестицията във високотехнологични торове многократно ще се отплати на жътва.

Фертинагро предлага не просто торове, а висок клас продукти - супер храна за растенията.

„Храненето е основна и важна част за доброто развитие на културите. И нещо много важно: предпоставка за качественото им обезпечаване с необходимите хранителни елементи. Торовете на Фертинагро са сложна съвкупност от технологии, съсредоточени във всяка една капчица или гранула, съобразена спрямо спецификите на полетата“, подчерта търговският мениджър на Фертинагро България Захари Налбантов.
fertinagro-kneja

Oт дясно на ляво - Захари Налбантов и Асен Дилов

За високи резултати основният момент е предсеитбеното торене. На опитния парцел в Кнежа, където растенията са мощни, красиви, с добре озърнени кочани и слънчогледи с изпълнени пити, домакинът на полето фирма Агроконтрол ООД очаква високи добиви. Причината - приложени са няколко продукта на Фертинагро, първият от които е DURASOP ELITE - висококачествен комплексен тор, с балансирано съдържание на Азот и Фосфор и завишено съдържание на Калий. В продукта има още Сяра, Бор и Цинк. Това, което го прави различен, е технологията на неговото производство, имаща за цел да защити хранителните вещества и да ги направи достъпни за продължителен период от време.

fertinagro

Другият предсеитбен продукт е DURAMON NITROZINC ACTIBION - специален азотен тор, с контролирано освобождаване на активното вещество, осигуряващ неговата наличност през цялата вегетация. Добавените макро и микроелементи допълват хранителните нужди на растенията. Има високо съдържание на защитен от молекулата MCDHS Азот в амониева и амидна форма, за да може да отговори на първоначалните изисквания на растенията, както и да осигури пълноценно им хранене през целия цикъл. Технологията Actibion® включва тиоестери, които улесняват синтеза на фитохормони и стимулират развитието на растенията.

Последната иновация от компанията е технологията за защита на Фосфора, която се прилага във всички гранулирани торове в портфолиото й. Тя се изразява в осигуряване на фосфор през цялата вегетация. Това се постига чрез няколко различни способа за предотвратяване на блокирането му в почвата. Един от тях е комплексиране на Фосфора със съединения от хуминови субстанции, защитаващи го за продължителен период от време. Специфичното за технологията е наличието на биостимулант, насочен към стимулиране на почвените микроорганизми, отговорни за разблокиране на наличния фосфор в почвата.

Фертинагро - достъпни хранителни вещества за продължителен период от време

Листното хранене на културите край Кнежа е обезпечено с коректори на дефицити на основата на аминокиселини.

„Това, което отличава нашите продукти, е приложението на микроелемент в комбинация с биостимулант или аминокиселини. По този начин решаваме два проблема - от една страна, коригираме недостига, а от друга - подпомагаме растението да преодолее по-лесно стреса“, обясни Асен Дилов, технически директор на Фертинагро България.

Фертинагро България е представител на един от водещите испански производители на продукти за прецизно хранене на растенията - Fertinagro Biotech, с традиции на европейския и световен пазар. Портфолиото на компанията обхваща над 300 различни специализирани продукта като високотехнологични минерални торове за почвено и листно приложение, биостимуланти и решения за биоземеделие. От основаването си през 1986 г. до днес Fertinagro Biotech, чрез агрономически иновации, защитени с над 44 патента, предлага на своите клиенти висок клас продукти -микрогранулати, листни торове, РН-регулатори, блендове за смесване, както и биологични решения, свързани с новите екосхеми.

Основната цел на компанията е да осигури на земеделците високотехнологични продукти, които най-пълно да отговарят на потребностите на културите и в същото време да пазят и подобряват почвеното плодородие. Важна задача пред компаниите днес са устойчивите решения, които да осигурят висок добив и в същото време да са безопасни за околната среда, подчертават от Фертинагро България.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.