1. Начало
  2. Новини
  3. Растениевъдство
  4. Има ли решение срещу Телен червей?

Има ли решение срещу Телен червей?

Растителна защита на културите, чрез химически инсектициди води до повишаване на резистентността при насекомните вредители. Една от практиките предизвикващи селекция на устойчиви популации се дължи на използването на едни и същи или подобни на действие химически препарати.

Ентомопатогенните гъби като инсектициди са солидна мярка за решаване на проблема с вредители като Телен червей, а също за опазване на околната среда и  биоразнообразието - приоритет номер едно за ЕС.

Натуралис

Дългогодишни проучвания разкриват огромния инсектициден потенциал на паразитоидната гъба Beauveria bassiana, която е в основата на продукт номер едно за борба с теления червей - „Натуралис“.

Веднъж попаднала в естествената си среда - почвата, гъбата се намножава и започва да се храни. Нейни жертви са  всички почвени неприятели с хитинова обвивка като телени червеи, трипси , акари. Вследствие на бързото намножаване на гъбата след смъртта на нейните гостоприемници тя отново попада в почвата и продължава цикъла си на действие.

Натуралис

Действието на Натуралис за борбата с теления червей е дълго и безкомпромисно и в същото време щади околната среда и полезните видове.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.