1. Начало
  2. Новини
  3. Растениевъдство
  4. Органик Инвест Био Защита стартира сезона със семинар в Плевен

Органик Инвест Био Защита стартира сезона със семинар в Плевен

Биоагентите – надежден метод за опазване на царевицата и слънчогледа от неприятели

Предсезонен семинар под надслов „Растем заедно с нови партньорства“ събра земеделци от района на Северна България. Организатори са Органик Инвест Био Защита, Био Актив и Грийн Актив. От миналата година двете фирми си партнират в областта на внедряването на биоагенти в селскостопанските площи.

Трихограма семинар

Органик Инвест Био Защита е първият и единствен на територията на страната ни производител на биоагенти. За кампания 2022 г. ще предложи два вида Трихограма - Trichogramma brassicae и Trichogramma evanescen, предназначени за борба с царевичния стъблен пробивач и памуковата нощенка.

Людмил Стоянов

Людмил Стоянов, директор продажби в Органик Инвест Био Защита

„Стартираме кампанията си по ранни заявки за третиране на площите. Интересът е огромен. Миналата година едни от най-големите земеделци бяха първите, които изпробваха метода и отчетоха много добри резултати“, коментира Людмил Стоянов, директор продажби в Органик Инвест Био Защита.

Колонизацията на паразитните насекоми ще става по нов метод, изключително популярен в Западна Европа - чрез целулозни биоразградими капсули, които ще се разпръскват с дронове, обясни още Людмил Стоянов. От земеделските производители се изисква единствено да предоставят карти на своите полета.

Много важен е мониторингът. Посредством метеостанции ще се следи дневната и нощна температура, влажността на въздуха, за да се определи точният момент на летежа на вредоносните ентомологични обекти в царевицата и слънчогледа. Безплатни феромонови и светлинни уловки ще получат клиентите, сключили предварителни договори.

Следващите семинари ще бъдат проведени както следва:

Тутракан – 22-ри февруари, начало – 9:30 ч., р-т „Хан Дълбока“

 Добрич – 23-ти февруари, начало – 9:30 ч., хотел ИЗИДА


 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.