1. Начало
  2. Новини
  3. Растениевъдство
  4. Отлични резултати с хибридите царевица на БАЙЕР

Отлични резултати с хибридите царевица на БАЙЕР

Технологията Мерлин флекс и Капрено дава сигурност до жътва - това показа демо поле край град Шумен

Демонстрационна жътва на 17 хибрида царевица организира фирма БАЙЕР в полетата на фирма „Фаворит 97“ в землището на град Шумен. Парцелите представиха портфолиото на компанията, което обхваща царевични хибриди с ФАО от 340 до 420. Акцент беше поставен върху DKC 4709 и DKC 4943, както и върху хибридите с ФАО 400-450 DKC 5075, DKC 5092 и DKC 5068.
BayerCorn
BayerCorn
 
„В началото на сеитбата имахме прекрасни условия. Заради дъждовете наблюдавахме задружен старт на растенията“, разказа Александър Димитров, представител на БАЙЕР за региона.
„Тук е приложена технология на фирма Байер за царевица. Първото приложение е на продукта Мерлин флекс - почвен хербицид и след това на Капрено. Тази технология вече 3 години се доказва успешно на полетата у нас. При нея винаги има високи резултати“. 
BayerCorn
С Мерлин флекс се спира конкуренцията на широколистните и част от житните плевели. С Капрено се стопира вторичното заплевеляване, което се появява във фаза 5-6 лист. Резултатът е чист посев до края на вегетация и царевица с високи добиви. От изключителна важност за опазването на добивния потенциал бе и селективността на продуктите на Байер.
BayerCorn
 
На полето отлични резултати бяха получени от хибридите DKC 4098 – 937 кг/дка, от DKC 4351 и DKC 4709 – 980 кг/дка.
„При DKC 4541, DKC 5092 DKC 3972 имаме над 1000 кг/дка“, подчерта още Александър Димитров. 
На полето е приложен и новият продукт на БАЙЕР Монсун актив,. Това е системен хербицид за контрол на едногодишни житни и широколистни плевели и балур от коренища.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.