1. Начало
  2. Новини
  3. Растениевъдство
  4. С TROPICAL DENT® няма да имате лоша година за царевицата

С TROPICAL DENT® няма да имате лоша година за царевицата

Lidea представи на Агра 2023 нови хибриди царевица, слънчоглед и сорго

Фирма Lidea представи новите попълнения в портфолиото си за пролетния сезон на Международното селскостопанско изложение Агра 2023. Компанията предлага хибриди царевица с ФАО 240 до 610. Свежо попълнение в портфолиото тази година е ЕС Милади. Характеризира се с много бърз начален старт, добра физиология, изключителна толерантност на болести. Предназначен е за интензивни и екстензивни условия. „През миналата година на масови и производствени полета се представи отлично като количество и качество“, потвърди Атанас Парушев, технически представител на Lidea за Източна България.

Фирма Lidea притежава уникален генетичен материал, проектиран в хибридите от продуктовата линия TROPICAL DENT®. „В световен мащаб много малко фирми притежават собствена генетична линия и това, че Lidea притежава, е гордост и чест за нас, че ние може да предложим възможно най-доброто на пазара, предвид неблагоприятните условия, при които се отглежда царевицата. Нашата генетична линия е съчетание от най-доброто, което може да даде културата като добив и качество при лоши климатични условия“, допълни Атанас Парушев.

При слънчогледа Lidea излиза с нови хибриди в Clearfield plus и Express Sun технологиите. Най-новите попълнения са хибридите ЕС ЦЕЙЛОН SU и ЕС ОАЗИС CLP. Те са в диапазона ранно -средно ранно развитие. Двата хибрида се характеризират с толерантност на фомопсис, склеротиния по питата, алтернария. Устойчиви са на полягане и стрес. Имат много висока толерантност и устойчивост на синя китка и мана, като това се доказа през изминалата година, когато бяха получени много високи резултати.

Фирма Lidea е лидер в селекцията и в продажбата на сорго. В портфолиото си има продукти, както за зърно, така и за силаж. Тази година новите хибриди са Сапфир ВМR и BMR GOLD X, които са предназначени за силаж.

Соргото е култура, която ще се налага все повече на българския пазар, тъй като е съвместима с желанията и критериите на земеделците, смятат от Lidea.

Това е култура, която дава високи резултати в условия на засушаване и неплодородни почви. Соргото изисква по-малко влага, в сравнение с царевицата, и е с висока хранителна стойност за животните.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.