1. Начало
  2. Новини
  3. Растениевъдство
  4. Високи очаквания от рапицата на Corteva Agriscience!

Високи очаквания от рапицата на Corteva Agriscience!

Компанията представи 12 хибрида от маслодайната култура на Открит ден в Добруджа

Над 350 кг/дка очакват стопаните от Добричка област от хибридите рапица на Кортева. На опитно поле в землището на село Паскалево компанията организира Открит ден, за да представи най-новото от своята селекция при маслодайната култура.

През следващия сезон земеделските стопани ще могат да разчитат на хибридите PT302, PT303 и PT305CL, засети на демонстрационния опит, изтъкна Цветелина Георгиева, регионален представител на фирма Кортева за Добрич. Това са продукти с гени против преждевременно разпукване на шушулките, висока студоустойчивост, толерантност към икономически важните болести и висок добивен потенциал. Рапицата с марка Pioneer се отличава още с високо маслено съдържание и устойчивост на редица стресови и неблагоприятни климатични фактори, които особено през последните години съпътстват земеделското производство.

corteva

„Земеделските стопани могат да разчитат на нашата селекция, защото тя е сигурна и винаги се развива само в посока на по-високите добиви, за да може да отговори на нуждите на пазара. Рапицата е култура, която определено има място в сеитбооборота и не трябва да се пренебрегва. При правилно отглеждане може да даде много високи добиви и да се отплати с добра печалба, и е ценна култура в сеитбооборота. В момента отглеждането на рапицата има много предимства и заради пазара“, допълни Георгиева.

Кортева е единствената компания у нас, която излиза на пазара и с нискостъблени хибриди рапица от продуктовата линия MAXIMUS. На полето край Паскалево се изпитва нов продукт от тази технология, който се очаква да излезе на пазара през следващата година.

corteva-rapica

Кортева излиза с решение за контрол на вредители, включително и на заготвени семена. Инсектицидът Лумипоза е ефикасен срещу нападенията от неприятели в началните фази на развитие на рапицата, като рапична оса, земни черни бълхи и сиви червеи, които могат силно да редуцират добива, допълни Цветелина Георгиева. Обеззаразяването с Лумипоза води до добро гарниране на посевите и влизането им в покой в подходяща фаза. Така добивите се увеличават с 4-6 %.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.