1. Начало
  2. Новини
  3. Растителна защита
  4. 2 птици ще върнат обратно в природата екозащитници от Центъра за рехабилитация и размножаване на редки видове при "Зелени Балкани"

2 птици ще върнат обратно в природата екозащитници от Центъра за рехабилитация и размножаване на редки видове при "Зелени Балкани"

Бухалът и мишеловът, които са защитени видове, са излекувани в центъра

 

2 птици от видовете европейски бухал и обикновен мишелов ще върнат обратно в природата екозащитници от Центъра за рехабилитация и размножаване на редки видове при "Зелени Балкани" – Стара Загора и Дирекцията на Природен парк "Витоша".

Бухалът и мишеловът, които са защитени видове, са излекувани в центъра, преминали са период на успешна рехабилитация и в момента са готови да заживеят отново в естествената си природна среда.

Пускането на птиците ще стане днес 22 април - Деня на земята, от 11.00 часа в местността "Момина скала" на територията на природен парк "Витоша". Очаква се в събитието да вземе участие началникът на Националното управление по горите Илия Симеонов, представители на други държавни институции, както и на международни партньори на неправителствената организация "Зелени Балкани".

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.