1. Начало
  2. Новини
  3. Растителна защита
  4. 240 охранители ще пазят реколтата във Варненско

240 охранители ще пазят реколтата във Варненско


240 души ще охраняват реколтата във Варненска област. От тях 26 тепърва ще бъдат назначени от държавата. Други 214 вече работят, наети от общините, стана ясно на заседание на областната комисия по заетостта. 26-те бройки, отпуснати по националната програма за опазване на реколтата, са разпределени между общините на база на обработваемите декари, обясниха от Регионалната служба по заетостта. Варна, Дългопол и Белослав получават по 1 щат, Вълчи дол - 5, Аксаково, Суворово, Долни чифлик, Аврен, Бяла и Ветрино по 2, Девня и Провадия по 3. Охранителите ще се назначат с 6 месечни договори от 1 юни на минимална заплата.

Дългопол е само с един щат, защото по общински проекти за охрана на селскостопанската продукция са назначени най-много хора - 54 души. М.г. в някои области бяха наемани хора с криминално минало, т.г. контролът е стриктен, заяви областният управител Яни Янев. Представител на Аксаково пък се оплака, че общините нямат право да се регистрират по Закона за охранителната дейност и трябва да назначават пазачите на други длъжности. Областната комисия по заетост одобри и 3 проекта за 10 нови работни места. Департаментът за повишаване на квалификацията на учителите към Шуменския университет разкрива 5 места за подобряване на интериора и ремонт на учебния корпус.

Оздравително училище "Д-р Н. Димитров" в курорта "Св. СВ. Константин и Елена" разкрива 4 щата за поддръжка на озеленяването и боядисване. С проект за една бройка за работник по поддръжката кандидатства и гимназията по текстил и моден дизайн./focus-news.net

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.